Naar inhoud

In de kijker

Dimpnadagen 2020

Op zondag 10 mei vindt de 13de editie van de ommegang plaats. Een stoet van 3 km die door de centrumstraten trekt. 1500 vrijwilligers uit alle hoeken van Geel én de wereld, engageren zich om deze eeuwenoude traditie in ere te houden. Van 15 t.e.m. 31 mei brengt GheelaMania het ontroerende, hedendaagse verhaal van de invloed van Dimpna op Geel en de Gelenaren. GheelaMania is een theaterspektakel met meer dan 500 acteurs. In 2015 woonde 1 op 3 inwoners de voorstelling bij.

Welkom op de Erfgoedbank Geel

Met deze site wil de Stad Geel een deel van de collecties van het Geelse stadsarchief en het Geels Geschiedkundig Genootschap vzw toegankelijk maken voor een ruim publiek. Momenteel kan je de  gedigitaliseerde prentkaarten- en fotocollectie raadplegen. Andere deelcollecties, zoals bijvoorbeeld de bidprentjes, worden later bijgevoegd. Heb je zelf nog interessante foto's? Of heb je meer informatie over één van de afbeeldingen in de Erfgoedbank? Aarzel niet ons te contacteren! Geniet verder van dit digitale fotoalbum en ontdek een stukje Geelse geschiedenis...


Zoeken

Je kan de collecties op twee manieren doorzoeken: eenvoudig of uitgebreid. Als je je zoekterm in het linkse menu in het vakje invult, doorzoek je de hele website en krijg je een lijst van alle afbeeldingen waarbij die zoekterm in de beschrijving voorkomt.  Via 'uitgebreid zoeken' onder dit vakje, kan je gedetailleerder zoeken naar specifieke foto's. Je kan bijvoorbeeld tegelijk op datum zoeken en op trefwoord. Als je door alle afbeeldingen wil bladeren, vul je gewoon niets in en druk je op 'zoek'.

Mijn selectie

Via 'Mijn selectie' kan je zelf een fotoboek samenstellen van je favoriete foto's. Zo hoef je niet opnieuw dezelfde zoekacties uit te voeren telkens wanneer je de website bezoekt. Heb je zelf meer info over bepaalde beelden? Ook die kan je enkel op de website plaatsen zodra je geregistreerd bent.